Radio Sirena
HomeDruštvoVLASINSKO LETO: Trubači, Adil i Garavi sokak

VLASINSKO LETO: Trubači, Adil i Garavi sokak

VLASINSKO LETO: Trubači, Adil i Garavi sokak

Ovogodišnje Vlasinsko leto, koji se od 5. do 8. jula održava u Surdulici i na Vlasini, osim kvalifikacionog takmičenja trubača za Guču, biće u znaku nastupa Adila Maksutović i Garavog sokaka.

Prvog dana manifestacije biće održano književno veče u surduličkoj Biblioteci, dok će u porti crkve Svetog Đorđa biti upriličen koncert duhovne muzike. Tog dana, na centralnoj bini revijalno će nastupati prošlogodišnji pobednici trubačkog takmičenja.

Drugog dana, u petak 6.jula, biće otvorena prodajna izložba slika, prodaja eko i etno proizvoda, kao i sajam knjiga, dok će na bini u centru grada u večernjim satima nastupati folklorni ansambli, od 22h i pevač Adil Maksutović.

U subotu se manfestacija delom iz Surdulice seli na Vlasinu. Tako će u jutranjim satima u Surdulici odjeknuti „Trubačka budilica“, a zatim će gradom defilovati mladi trubački orekstri, dok će na Vlasini biti održano takmičenje u ribolovu „Vlasinska udica“. Uveče sledi prvi takmičarski deo kada će se nadmetati pionirski i omladinski orkestri. U muzičkom delu programa, nakon takmičenja, nastupiće Garavi sokak.

U nedelju će na Vlasini biti održan „Vlasinski kotlić“, takmičenje u pripremi riblje čorbe. Veče je rezervisano i za takmičenje seniora i proglašenje pobednika koji će se u Guči nadmetati za najbolji trubački orkestar Srbije.

Izvor: Južne vesti

Podeli preko:
Oceni

kontakt1@radio-sirena.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar