Radio Sirena
HomeTurizamVinarija Jović

Vinarija Jović

Vinarija Jović

Desetak kilometara od Knjaževca i nedaleko od iskopina rimske tvrđave Timacum Minus u selu Ravna, gde je nepobitno dokazano da se tu još od davnina gajila vinova loza, nalazi se selo Potrkanje u kojem se smestila vinarija porodice Jović.

Naša vinarija je porodični podrum sa tradicijom više generacija poznatih vinogradara i podrumara. Grožđe prerađujemo iz sopstvenih vinograda koji se nalaze na sunčanim brežuljcima. Zemljište na nadmorskoj visini 250 do 300 m i klimatski uslovi, kao i uticaj planina Tupižnice i Stare planine, koje okružuju knjaževačko vinogorje, obezbeđuju odlične uslove za gajenje i belih i crnih sorti grožđa.

Na ukupnoj površini od 15 ha pažljivo negujemo sorte grožđa: vranac, cabernet, sauvignon, muskat hamburg, chardonnay, rajnski rizling i sauvignon blanc. Primenjujemo tradicionalni način proizvodnje u savremenom i tehnološki dobro opremljenom podrumu. Trenutni kapacitet podruma je 130.000 litara, a u planu je izgradnja novog podruma za barik burad i prostorije za smeštaj dodatnihh 50.000 litara vina.

Karakteristike prethodnih berbi očuvane su u sopstvenoj arhivi oformljenoj 1987. godine u starom porodičnom podrumu. Kvalitet vina potvrđuju najviša priznanja, zlatne i srebrne medalje sa međunarodnih sajmova i festivala vina.

Ponosni smo na naše proizvode, vina: Vranac potrkanjski, Cabernet Sauvignon, Rose Dionizije, Rajnski Riling, Chardonnay, Sauvignon i specijalno voćno vino Višnjica.

Degustacija vina

Vrata „Vinarije Jović“ su otvorena za sve posetioce i ljubitelje vina koji žele da posete mesto gde naša vina nastaju, i uživaju u degustaciji vina u prijatnom ambijentu naše degustacione sale.

U ponudi imamo sledeće vidove degustacija:

Osnovna degustacija:

• Obilazak podruma sa upoznavanjem proizvodnog procesa

• Obilazak arhivskog podruma

• Degustacija 7 vrsti vina uz zakusku (domaći hleb, sir, selekcija suhomesnatih proizvoda) u degustacionoj sali

Degustacija sa obrokom:

• Obilazak podruma sa upoznavanjem proizvodnog procesa

• Obilazak arhivskog podruma

• Degustacija 7 vrsti vina uz ručak/večeru (predjelo, glavno jelo, dezert) u degustacionoj sali

Obilazak vinarije i degustaciju vina vodi stručni vodič na srpskom i engleskom jeziku.

Zakažite posetu

Pored degustacije i obilaska vinarije u mogućnosti smo da vam organizujemo team building-e , seminare, proslave i koktele kapaciteta do 60 osoba.

Za sve informacije i rezervacije možete da se obratite putem:

E mail-a: info@vinarijajovic.rs

tel: 019/732-770

mob: 064/221-45-15 , 063/409-006, 063/844-7672

Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar