Radio Sirena
HomeDruštvoViktoru lek od životne važnosti (540.000 € )

Viktoru lek od životne važnosti (540.000 € )

Viktoru lek od životne važnosti (540.000 € )

Pozivamo sve da BRŽE omogućimo Viktoru sredstva za
LEK KOJI MU JE OD ŽIVOTNE VAŽNOSTI – 540.000 evra!

Mali Viktor boluje Spinalne mišićne atrofije.SMA je neuromišicno oboljenje koje se manifestuje progresivnim gubitkom osnovnih životnih funkcija kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. Viktoru vreme nije saveznik kod ove progresivne bolesti, jer porodica nije u mogućnosti da finansira lek koji mu je neophodan.
16 i 17 FENRUAR NA BULEVARU NEMANJIĆA DO 11 – 11.30, PA U POBEDINOJ
Možete slati i SMS 599 na 3030 , elektronski uplaćivati https://www.budihuman.rs/edonate/sr?user_id=599
BRZO!

SMA TIP 2 – VIKTOR
Tip 2 se uglavnom dijagnostikuje između 6 meseci pa do 2 godine starosti. Najčešće su prvi znaci kašnjenje u postizanju razvojnih miljokaza ili potpuno izostajanje istih. Deca sa tipom 2 uglavnom mogu da sede bez podrške, mada im je najčešće neophodna pomoć da bi zauzeli sedeći položaj, ali nikada ne mogu samostalno da hodaju. Vremenom postaju sve slabiji. Nastupa progresivna atrofija mišića, gubitak mogućnosti da samostalno sede, drće glavu, upotrebljavaju ruke, gutaju i dišu. U nekom periodu počinju da zahtevaju tubu za hranjenje, mašine za disanje, operacije kičme i kukova usled skolioze i deformiteta, te stalnu i intenzivnu negu.
„Kada se lek primi na vreme, i kada se na vreme uspostavi dijagnoza, čak i kod najgoreg tipa – tip 1 – ukoliko dete odmah po rođenju primi lek, to dete se razvija apsolutno normalno, bez bio kakvih znakova bolesti“

Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar