Radio Sirena
HomeOpštinaVeće o sufinansiranju projekata medija

Veće o sufinansiranju projekata medija

Veće o sufinansiranju projekata medija

Danas je održana 63. sednica Opštinskog veća. Na dnevnom redu bili su planovi i programi rada Crvenog krsta i Zavičajnog muzeja, te izveštaj o radu Doma kulture u protekloj godini. Većnici su se bavili i rešenjem o raspodeli sredstava za sufinansiranje projekata kojima se ostvaruje javni interes u oblasti informisanja

 

Kako će Crveni krst raditi u 2018. godini većnike je na 63. sednici Opštinskog veća obavestio Slobodan Radojičić, sekretar ove organizacije u Knjaževcu.

Radojičić je rekao da će u ovoj godini biti novina kod zdravstveno – preventivne delatnosti i zakona o transfuziologiji, odnosno o dobrovoljnom davanju krvi.

Pažnju članova Veća izazvao je i predlog o sufinansiranju medijskih projekata u ovoj godini, a nakon završenog konkursa, te predlog rešenja o raspodeli sredstava. Konkurs je trajao do 14. februara, a o podnetim projektima odlučivala je komisija u kojoj su većinu činili članovi novinarskih udruženja.

Od 35 podnetih predloga projekata, finansiraće se njih 16. Odluka o dodeli sredstava objavljena je na zvaničnom sajtu opštine Knjaževac.

Na sednici Opštinskog veća prihvaćen je i izveštaj o radu Doma kulture, a kako je naglasio predsednik opštine Milan Đokić, četiri miliona dinara, koje je kroz projekat “Knjaževa varoš, mala Venecija na Timoku“, opredelilo Ministarstvo kulture i informisanja, biće upotrebljeno za sanaciju krova ove ustanove.

 

 

Izvor: knjazevacinfo.rs

 

Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar