Radio Sirena
HomeDruštvoUspešno održana tribina ‚‚Bezbednost dece u saobraćaju‚‚

Uspešno održana tribina ‚‚Bezbednost dece u saobraćaju‚‚

Uspešno održana tribina ‚‚Bezbednost dece u saobraćaju‚‚

Kako bi se svest podigla na viši nivo, a broj povređene dece sveo na nulu, studenti Filozofskog fakulteta u Nišu, sa departmana Komuniciranja i odnosa s javnošću,  u zgradi Univerziteta održali tribinu pod nazivom „Bezbednost dece u saobraćaju“.

Na tribini je bio okupljen veliki broj ljudi, koji su razgovarali sa ljudima iz Policije i ostalim saradnicima ove tribine, gde je bilo reči o tome kako je sve više ugrožene dece u saobraćaju u Srbiji zbog čestog neprimenjivanja mera predostrožnosti.

Ovom edukativnom programu prisustvovali su i Saša Kocić-saobraćajni inženjer, Ana Brkić-psiholog, Jelena Spasić,niška autoškola, 207, Dragana Ignjatović-Crnatović direktorka dečijeg ekološkog udruženja i Milan Milosavljević-saobraćajni policajac, koji su ujedno i sponzori tribine, a generalni sponzor jeste Internet portal radio Sirena.

Studenti Filozofskog fakulteta, Mila Filipović, Saška Mihajlović, Milica Stojanović, Ivana Ilić i Jelena Đurić, apeluju na roditelje da uče svoju decu da pravilno vezuju pojas i zaštite sebe, jer „Pojas je zakon!“

Na samom kraju dodeljene su zahvalnice, a bilo je i nagradne igre, gde su poklonjena dva sedišta za decu, a učenici Osnovnih škola su za svoje crteže nagrađeni lepim poklonima.

„Došli smo do onog trenutka kada živimo isuviše brzo i ne obraćamo dovoljno pažnje na sebe i svoje bližnje. Svedoci smo mnogih saobraćajnih nesreća koje se svakodnevno dešavaju, zbog nevezivanja pojasa ili vožnje u pijanom stanju. Sve to je nešto što može da se spreči i reguliše prilično brzo, samo ako kao nacija postanemo svesni ozbiljnosti situacije. Deca, a ni odrasli, nisu bezbedni u saobraćaju i to je činjenica“, navodi Jelena Đurić, članica organizacionog tima.

„Mi, kao grupa studenata, želimo da podignemo svest o tome šta svaki pojedinac, ali i grad i država mogu da učine da se osećamo bezbednije i sigurnije u saobraćaju. Verujem da većina otprilike zna ono o čemu ćemo govoriti, ali se svi nekako vode idejom da se loše stvari, nesreće i nezgode neće baš njima dogoditi, a nažalost, to nije slučaj. Mi smo tu da promenimo takvo razmišljanje i pokušamo da roditeljima, ali i mladima damo do znanja da je od velike važnosti da se drže pravila i propisa, ne zbog zakonskih i novčanih kazni, već zbog njihove i tuđe bezbednosti“, poručuje Jelena.

Organizatori su poručili da će uraditi sličan projekat  u Knjazevcu i Pirotu.

[the_ad Id=“199″]

Autor tekst: Saska Mihajlović

Podeli preko:
Oceni

kontakt@radio-sirena.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar