Radio Sirena
HomeKulturaLazar Ristovski specijalni gost na projekciji filma u Knjaževcu

Lazar Ristovski specijalni gost na projekciji filma u Knjaževcu

Lazar Ristovski specijalni gost na projekciji filma u Knjaževcu

Film koji donosi priču o stradanju, žrtvama, herojstvu i pobedi, biće prikazan u Velikoj dvorani Doma kulture, na specijalnoj projekciji zakazanoj za utorak, 19. mart od 19 časova, na kojoj će se publici pokloniti i glavni akter filma, glumac Lazar Ristovski. Ulaz na ovu specijalnu projekciju je besplatan. Zbog numeracije i ograničenog broja sedišta, svi zainteresovani mogu od danas preuzeti besplatne ulaznice na biletarnici Doma kulture.

Film je  nastao po romanu “Čarape kralja Petra” Milovana Vitezovića objavljenog 1994. godine, a po scenariju Mihajla Vitezovića, Vladimira Simića i Vladimira Ćosića.

Snimanje filma trajalo je 110 dana, deo je sniman u okolini Knjaževca i na Staroj planini, kao i u Valjevu, Somboru, Krupnju i Ljuboviji.

Završne scene filma su snimljene na ostrvu Krf.

Snimljena je i serija od deset epizoda, koja je prošlog vikenda  započela sa emitovanjem na RTS-u.

Za sredu, 20. mart zakazane su  projekcije u sledećim terminima: 11 i  14 časova za učenike osnovnih i srednjih škola,  17 i 20 časova za sve zainteresovane građane, a isti raspored projekcija važi i za četvrtak, 21. mart.

Organizator projekcija, Dom kulture, omogućio je da knjaževačka publika besplatno pogleda ovo značajno ostvarenje domaće produkcije.

izvor:fksm
Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar