Radio Sirena
HomeTakmičenjeKnjaževački skijaši u Jermeniji

Knjaževački skijaši u Jermeniji

Knjaževački skijaši u Jermeniji

Trojica mladih knjaževačkih skijaša, Mihajlo Đorđević, Mateja Minić i Veljko Vladimirović, učestvuju ovih dana na velikom međunarodnom skijaškom takmičenju u Jermeniji. Već u prvoj slalomskoj trci ostvarili su odlične rezultate.

Članovi Ski kluba Midžor ujedno su i reprezentativci Srbije i tokom višednevnog boravka u Jermeniji nastupiće na dve slalomske i dve veleslalomske FIS trke koje će im poslužiti kao najbolja moguća provera forme pred nastupe na još većim međunarodnim takmičenjima u nastavku sezone. Na dalek put od Beograda preko Moskve do Jerevana mladi smučari krenuli su predvođeni Milanom Božićem, generalnim sekretarom Skijaškog saveza Srbije.

Već na startu nadmetanja, u prvoj slalomskoj trci voženoj juče, knjaževački predstavnici postigli su odlične rezultate. Mihajlo je osvojio drugo, a Veljko peto mesto, dok Mateja na žalost nije završio prvu trku. Danas je na programu drugi slalom, dok se u četvrtak i petak voze trke u veleslalomu.

Po završetku nastupa u Jermeniji, Mihajlo Đorđević učestvovaće već početkom februara na zimskoj Univerzijadi u Rusiji, dok će i Mihajlo i Mateja sredinom narednog meseca putovati u Švedsku i učestvovati u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u alpskim disciplinama koje se održava u poznatom ski centru Oreu od 5. do 17. februara.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

izvor:fkms

Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar