Home > IT Sektor > Huawei Mate 30 PRO – Telefon koji ćete poželeti da imate

Huawei Mate 30 PRO – Telefon koji ćete poželeti da imate

Mate 30 PROHuawei je potvrdio da novi telefon predstavljaju 19. septembra, a sada su se pojavile i navodno konačne fotografije Huawei Mate 30 PRO telefona.

Kako prenosi do sada veoma pouzdani izvor OnLeaks render fotografije bi trebalo da najpribližnije pokažu šta možemo očekivati od novog telefona.

Huawei Mate 30 PRO imaće vodootporni displej koji bi trebalo da ima čak 6,6 inča uz senzor za otisak psrta smešten ispod displeja. Blago je zakrivljen a noth ostaje kao kod prehodnog modela, odnosno neće imati rupu na sredini ekrana. Tu bi trebalo da budu postavljena tri sočiva.

Na poleđini je četvorostruka kamera koja je smeštena u 2×2 veliki krug na sredini telefona. Prema nekim informacijama ona će biti kombinacija četiri sočiva, glavnog od 40MP, 40MP ultraširoko sočivo, 8MP telephoto i 3D TOF senzor.

„Sa ukupnom ocenom kamere na DxOMark testu od 121, Huawei Mate 30 Pro novi je broj jedan na našoj rang listi kamera. Novi rekord je postignut u velikoj meri zahvaljujući fenomenalnoj oceni za fotografiju, koja iznosi 131 bod, što je punih pet bodova ispred prethodnog lidera“, prokomentarisali su iz DxOMark kompanije.

Ovaj telefon može da snima profesionalne video snimke u bioskopskim tonovima. Cine Camera poseduje senzor veličine 1/1.54 inča sa maksimalnom ISO vrednošću od 51200 za snimanje videa, uključujuići Ultra Slow-motion videa sa 7680 frejmova u sekundi, kao I 4K Ultra-Wide Time-lapse video pri slabijem osvetljenju.

Dodatak uz glavnu kameru je i LED blic, a sve sa potpisom Lajke.

Sa desne strane telefona se nalazi power dugme, ali ništa više. Dugme za pojačavanje i smanjivanje zvuka je izostalo i to zato što, nagađa se, Mate 30 Pro ima deo koji je osetljiv na dodir koji je smeštn pored dugmeta za uključivanje pa će se ton podešavati prevlačenjem prsta preko toga. Sa donje strane telefona je USB-C ulaz sa zvučnikom i slot za SIM karticu.

Huawei Mate 30 Pro će najverovatnije pokretati Kirin 990 SoC koji bi trebalo da u petak bude predstavljen na IFA u Berlinu.

Pogledajte više na zvaničnoj strani Huawei-a.

Ostavi komentar