Radio Sirena
HomeDruštvoIV DAN FILMSKIH SUSRETA: NAUČNA FANTASTIKA I RIJALITI PROGRAM ?

IV DAN FILMSKIH SUSRETA: NAUČNA FANTASTIKA I RIJALITI PROGRAM ?

IV DAN FILMSKIH SUSRETA: NAUČNA FANTASTIKA I RIJALITI PROGRAM ?

Četvrtog dana festivala imaćemo priliku da odgledamo filmove ,, Patuljci sa naslovnih strana“ u režiji Milorada Milinkovića, i naučnofantastičnu priču ,,Ederlezi rising“ u režiji Lazara Bodroža.

Komedija ,,Patuljci sa naslovnih strana“ doživela je svoju premijeru još januara ove godine, kada je ovo filmsko ostavrenje Milorada Milinkovića prikazano u Sava Centru, a ne dugo zatim film je prikazan i u bioskopima širom Srbije.
Glavnu ulogu poneo je Gordan Kičić koji igra Nikolu, vodeću zvezdu rijaliti programa-Tri minuta slave. Veoma je cenjen i dobro plaćen zbog svog bezobraznog ponašanja prema ljudima. Nikolin život počinje da se menja kada pokuša da od mlade devojke, iza koje stoji ambiciozna majka, napravi TV zvedu. U glavnim ulogama su, pored Gordana Kičića, Boris Milivojević, Aleksandar Radojčić, Tamara Krcunović, Milena Radulović, Jelena Đukić, Radoslav Rale Milenković, kao i mnogi drugi..

,,Ederlezi rising“ naučnofantastična je priča Lazara Bodroža koja govori o misiju koju preuzima multinacionalna kompanija, angažujući kosmonauta Milutina i ženskog androida koji je programiran da ispuni sve njegove želje. U tim ulogama našli su se Stoya i Sebastian Cavazza. Film je svoju premijeru doživeu 25.februara na Internacionalnom film fesivalu (46.FEST) u Sava Centru, gde je bio nagradjen u kategoriji ,,Srpski film“. Na istom festivalu, Lazar Bodroža dobio je nagradu za najbolju režiju.

 

Autor: Jelena Đurić

Podeli preko:
Oceni

kontakt1@radio-sirena.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar