Radio Sirena
HomeOpština“Džervin“ osvojio tri medalje!

“Džervin“ osvojio tri medalje!

“Džervin“ osvojio tri medalje!

Na 85. Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu. Dubravka i roze Romansa osvojili su zlatne, a crveno vino Despot srebrnu medalju. Džervin je dobitnik i plakete za kvalitet vina.

 

Međunarodni poljoprivredni sajam je najveća i najznačajnija smotra agrara u centralnoj i jugoistočnoj Evropi. Ove godine na sajmu je učestvovalo 1500 izlagača iz 60.

 

PODRUM DŽERVIN 1927

logo

Kada su na kasnoantičkom lokalitetu Timacum minus, u Ravni, neposredno pored Knjaževca, arheolozi pronašli kip Bahusa, boga vina starih Rimljana, bio je to dokaz da vinogradarstvo i proizvodnja vina u knjaževačkom kraju postoje od davnih vremena. Još u zapisima antičkih pisaca trećeg i četvrtog veka Knjaževac se pominje kao vinogorje.

U Knjaževcu je 1927. godine osnovana vinogradarska zadruga i sazidan zadružni podrum kapaciteta oko 50 tona grožđa, bio je to početak stvaranja budućeg giganta u proizvodnji vina.

Umereno kontinentalna klima i preko 300 sunčanih dana u godini, pogoduju vinovoj lozi u ovom kraju, a pošten odnos vinara prema vinogradima i grožđu rezultiraju vrhunskim kvalitetom u flaši i čaši.

 

 

 

[the_ad id=“199″]

Podeli preko:
Oceni

nenad.ilijic@yahoo.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar