Radio Sirena
HomeOpštinaA u Guču ide …“Dar Mar“

A u Guču ide …“Dar Mar“

A u Guču ide …“Dar Mar“

[the_ad id=“199″]

Pobednik predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči je knjaževački orkestar “Dar Mar“. Na manifestaciji “Zvuci trube sa Timoka“ učestvovalo je sedam orkestara iz različitih krajeva zemlje. Organizator je, kao i prethodnih godina, bila Turistička organizacija opštine Knjaževac.

Kao i prethodine godine, defile takmičarskih orkestara bio je prava pozivnica Knjaževčanima da vide, čuju i pozdrave učesnike predtakmičenja za Dragačevski sabor trubača u Guči. Drugu po redu manifestaciju “Zvuci trube sa Timoka“ otvorio je predsednik opštine Milan Đokić.

Za titulu najboljih u nekoliko kategorija i mogućnost da se direktno plasiraju na najveći svetski sabor trube, borilo se sedam orkestara od Vladičinog Hana do Banatskog Novog Sela. Odlukom žirija, u Guču putuje trubački orkestar “Dar Mar“ iz Knjaževca.

Majstor trube Miloš Veličković zadovoljan je kvalitetom orkestara koji su ove godine došli u Knjaževac, a u Turističkoj organizaciji veruju da su sugrađanima tokom majskih dana priredili zanimljive i kvalitetne programe.

Pored uživanja u zvucima truba, posetioci su bili u prilici da vide i reviju oldtajmera, da probaju riblju čorbu, koju su za njih pripremili članovi Organizacije “Beli Timok“, a praznik za oči bila je revija unikatnih haljina Udruženja za negovanje tradicije “Izvor“.

 

Izvor: knjazevacinfo

Podeli preko:
Oceni
Autor:

radio.sirena019@gmail.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar