Radio Sirena
HomeNišMlade Nišlije sprovele  zelenu  (re)akciju

Mlade Nišlije sprovele  zelenu  (re)akciju

Mlade Nišlije sprovele  zelenu  (re)akciju

Odred Izviđača “Lola”, studenti studijske grupe komuniciranja i odnosa s javnošću  i učenici treće godine GTŠ “Neimar” održali akciju  ozelenjavanja u Niškoj tvrđavi uz saradnju JKP ‘’Mediana” Niš i parking servisa Niš.

Poznato je da učenici pejzažne arhitekture  Gradjevinsko tehničke škole  učestvuju u akcijama ozelenjavanja Niša i okoline. Ovom prilikom nam je direktor škole Sreten Vasić rekao da se vrlo rado odazivaju ovakvim akcijama. Takođe, izjavio je da mu je veoma drago što su učenici njegove škole  članovi izviđačkog   odreda  ‘’Lola’’ kao i drugih odreda.

Samo uređenje zelenih površina  posao je JKP ‘’Mediana’’. Direktor zelenila Slobodan Djordjević rekao je da se pored svojih redovnih aktivnosti  uvek rado odazivaju ovakvim pozivima.  Zaduzeni su za obradu preko  200 hektara  zelenih površina kako u samom Nišu  tako i u okolini.

Grupa studenata sa departmana za komuniciranje i novinarstvo, Filozofskog fakulteta u Nišu priključila se zelenoj  (re)akciji. Ovo  nije prvi put da se studenti uključuju u ovakve akcije. Jasna Veljkovic, Radmila Grujić, Marko Cvetanović, Filip Radosavljević i  Aleksandra Simonović uvideli su  koliki je zapravo problem  zagađenja zivotne sredine, zbog  čega  su dali svoj veliki doprinos  organizaciji ove akcije.

“Do saradnje došlo je na osnovu zajedničke ideje  o podizanju svesti i spajanju  lepog i korisnog, odnosno  druženje sa brigom o životnoj sredini. Ovom malom oazom u samom srcu  Niša trudimo se da stvorimo što prijatnije okruženje, lepši i zdraviji kutak za najmlađe. “ izjavila je studentkinja komuniciranja Jasna Veljković.

Kao i do sada izviđački odred ‘’Lola’’ će nastaviti da sprovodi  niz ovakvih akcija, a sledeća njihova akcija je u aprilu.

 

 

Podeli preko:
Oceni
Tags
Autor:

radio.sirena019@gmail.com

Bez komentara

Ostavi svoj komentar